fbpx

Virkatuista kuusikulmioista koottu kudematto

Itsetehty kuusikulmio-matto oman kodin lattialle! Tätä ohjetta voi soveltaa vaikka kuinka suureen mattoon, sillä matto kootaan erikseen virkatuista kuusikulmioista. Kun hommasta pääsee jyvälle, kuusikulmioita syntyy nopeasti vaikkapa telkkaria katsellessa.

Taso: Keskitaso
Lanka: Sisäpiha-kude
Lankamenekki: Kymmenen kuusikulmion pikkumattoon yhteensä noin 600g
Koukku: 10-12mm (kuteen paksuuden mukaan)

Huom: valitse keskenään mahdollisimman saman paksuista kudetta, jotta kuusikulmioista tulee suurinpiirtein saman kokoisia.

Ohje

  1. Laita kude pari kertaa sormiesi ympärille ja tee aloitussilmukka

hexacon-01

2. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja virkkaa puolipylväs tekemääsi rinkulaan. Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa.

hexacon-03

3. Jatka virkkaamalla kaksi puolipylvästä isoon rinkulaan ja 2 ketjusilmukkaa, kunnes kahden puolipylväspareja on 6 kpl. Virkkaa sitten piilosilmukkaa aluksi virkkaamiesi ketjusilmukoiden kolmanteen simukkaan. (Piilosilmukka: laita koukku silmukan molempien lankojen alta, ota langankierto koukulle ja vedä kaikkien puikolla olevien kolmen langan läpi.)

hexacon-04

hexacon-05

4. Kiristä rinkula vetämällä häntänarusta

hexacon-06

5. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja yksi puolipylväs seuraavaan silmukkaa. Virkkaa kolmas puolipylväs ensimmäisellä kerroksella tekemiesi ketjusilmukoiden alta.

hexacon-09

6. Virkkaa kolmannen pylvään jälkeen kaksi ketjusilmukkaa ja puolipylväs taas ensimmäisen kerroksen ketjusilmukoiden alta eli samaan aukkoon, mihin virkkasit kolmannen puolipylvään.Virkkaa tämän jälkeen puolipylväs edellisen kerroksen puolipylvään silmukkaan.

hexacon-10

7. Jatka virkkamalla puolipylväitä edellisen kerroksen puolipylväiden silmukoihin ja suuren aukon kohdalla virkkaa aina puolipylväs, kaksi ketjusilmukkaa ja puolipylväs. Näin muodostuu 4 puolipylvään sarjoja, joiden välillä on aina 2 ketjusilmukkaa.

hexacon-11

8. Kun olet tulet viimeisen aukon kohdalle, virkkaa vielä siihen puolipylväs, kaksi ketjusilmukkaa ja puolipylväs, tee sitten piilosilmukka kerroksen alussa tekemiesi ketjusilmukoiden kolmanteen silmukkaan. Kerros on nyt valmis.

hexacon-12

hexacon-13

9. Kolmas kerros tehdään samalla tavalla kuin edellinen kerros, mutta kerroksella muodostuu kuuden puolipylvään ryhmiä.

hexacon-14

10. Kun kerros on tehty, tee taas piilosilmukka kerroksen alussa tekemiesi ketjusilmukoiden kolmanteen silmukkaan.

hexacon-15

hexacon-16

11. Kun kuusikulmioita on haluamasi määrä, päättele langat ja neulo kuusikulmiot yhteen suurella parsinneulalla käyttäen haluamasi väristä kudetta.

kudematto